Els 6 vermuts d’or per fer lluir l’estiu

Creats per fer les delícies de l’aperitiu, us presentem els sis vermuts catalans que van destacar en l’última edició dels Premis Vinari dels vermuts 2019

Els vermuts guanyadors amb un Vinari d'Or a la cinquena edició dels Premis Vinari
Els vermuts guanyadors amb un Vinari d’Or a la cinquena edició dels Premis Vinari | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

L’estiu ha arribat de cop i és un bon moment per repassar al detall els Ors guanyadors en l’última edició dels Premis Vinari dels Vermuts. N’hi ha de tot tipus i de tots els colors. Us els descrivim i uns proposem la millor manera de prendre’ls. Segur que hi trobareu el vostre.

Fontalia Sweet White de Priorat B&D Lab. Daurat amb reflexos brillants, un vermut blanc de molta intensitat aromàtica amb records de fruites cítriques, anisats i espècies. En boca, té una entrada suau i dolça, amb un pas aromàtic i un toc amargant de les herbes. S’aconsella prendre amb una rodanxa de pomelo per fer-lo més exòtic i refrescant.

Vermouth Cisa ECOfriendly de Vermouth Cisa. La nova versió del vermut tradicional del Masnou reinterpretat per una de les primeres marques vermuteres de Catalunya: els Cisa. Amb una acurada selecció de plantes mediterrànies i vins ecològics produeixen aquest exitós vermut negre. Tota una explosió d’herbes aromàtiques, fruites madures i amb un fons especiat. En boca és ampli, de caràcter marcat, cremós i de pas dolcenc amb una lleugera punta amargant.

Miró Rojo Fusión, Vermuts Miró. Des de Reus, Vermuts Miró és una de les cases més tradicionals i innovadores en l’art d’elaborar vermut. I aquest és el cas del seu nou vermut Rojo Fusión elaborat amb el xef Paco Pérez que ostenta 6 estrelles Michelin. El secret de l’èxit és la seva doble maceració amb olives arbequines del Masroig. Un encert que li dona més longitud i un toc salí en boca molt addictiu.

Myrrha Reserva By Padró & Co, Padró i Família, S.L. Des del cor de Bràfim, la casa senyorial dels Padró ambienta tot el poble amb aromes d’herbes i plantes alpines que ens recorden indubtablement a l’aperitiu. Amb el Myrrha Reserva que reposa durant mesos en botes que procedeixen de l’envelliment dels grans brandis de Xerès, aconsegueixen un joc de torrats, fruits secs, notes especiades i balsàmics que el fan irresistible. S’aconsella degustar-lo fresc i sense gel per apreciar l’ampli ventall d’aromes.

El Bandarra, de Casa Berger s’ha endut el Premi a la Millor Etiqueta dels Premis Vinari dels Vermuts. Elaborat a Vilafranca del Penedès, la seva imatge és una homenatge a l’època daurada del vermut dels ’50, vestit amb una ampolla de tap ‘de cantimplora’ per reomplir i una serigrafia de totes les tapes que puguis trobar-te al bar per fer el vermut. Atenció que han tret un nou Bandarra rosat per aquest estiu. Recomanen prendre’l amb gel, una rodanxa de taronja i dues olives “perquè la vida és molt curta…”

Mariona Vilanova proposa una recepta de còctel amb vermut
Mariona Vilanova proposa una recepta de còctel amb vermut !--akiadsense-->

Miró Blanc de Vermuts Miró és el Millor vermut per a còctels escollit pel club del Barman de Catalunya en aquesta edició dels Premis Vinari dels Vermuts. Destaca per la seva bona estructura i cos, i el seu equilibri entre sabors dolços i amargs el fan ideal per a combinar amb altres begudes. I la campiona del LXV Campeonat de Cocteleria de Catalunya, Mariona Vilanova del Nykteri’s Cocktail Bar de Girona ens recomana prendre’l seguint la següent recepta: 4 cl Vermut Miró blanc, 2.5 cl Gin Nut Clitòria, 1 cl Llima Rose’s, gotes Bitter Lemon i suc de llima.

Nou comentari