Montse Nadal: «No hi ha res millor per fer entrar la gana que un bon vermut»

La professora de la Facultat d'Enologia de Tarragona s'ha sumat al jurat professional dels Premis Vinari dels vermuts catalans

Montse Nadal, coordinadora dels estudis de sommelieria i viticultura a la URV. Foto: sabordefamilia.com

Montse Nadal és professora de viticultura a la Facultat d’Enologia de Tarragona (URV). Fa més de deu anys que ensenya l’ofici de sommelier i educa als nous professionals del sector.

Nadal és experta en anàlisi sensorial de vins i derivats, així que sempre està a punt de col·laborar en els panells de tast de les Denominacions d’Origen de vins. A més, és la presidenta del concurs de vins de la DO Tarragona des de l’any 2000.

Així doncs, s’afegeix al panell de tast dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans amb molt de gust.

– El vermut és…?

Una beguda interessant, el millor per fer entrar la gana, ideal per a combinar amb unes olives.

– Quins records et porta?

Molts! La tradició a Tarragona, els estius de vacances al Priorat, el vermut elaborat a Falset pel meu professor Doñate (enòleg de la cooperativa durant 40 anys), el vermut Yzaguirre present a les festes de Santa Tecla de Tarragona. Podria continuar una bona estona aquesta llista de records.

– Els sommeliers i els enòlegs no són de vermuts…?

En les nostres comarques de Tarragona sí que ho són. Als altres llocs, crec que també és bastant conegut gràcies a la publicitat i el màrqueting de Martini. I avui dia ha pres una gran empenta.

– Com t’agrada fer el vermut?

Amb gel i tros petit de llimona, ben acompanyat amb una tapa d’olives arbequines. També m’agrada amb alguna anxova saladeta, i compartir una bona estona.

Nou comentari