Montse Nadal, coordinadora dels estudis de sommelieria i viticultura a la URV. Foto: sabordefamilia.com
Montse Nadal és professora de viticultura a la Facultat d’Enologia de Tarragona (URV). Fa més de deu anys que ensenya l’ofici de sommelier i educa als nous professionals del sector.
Nadal és experta en anàlisi sensorial de vins i derivats, així que sempre està a punt de col·laborar en els panells de tast de les Denominacions d’Origen de vins. A més, és la presidenta del concurs de vins de la DO Tarragona des de l’any 2000.
Així doncs, s’afegeix al panell de tast dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans amb molt de gust.
– El vermut és…?
Una beguda interessant, el millor per fer entrar la gana, ideal per a combinar amb unes olives.
– Quins records et porta?
Molts! La tradició a Tarragona, els estius de vacances al Priorat, el vermut elaborat a Falset pel meu professor Doñate (enòleg de la cooperativa durant 40 anys), el vermut Yzaguirre present a les festes de Santa Tecla de Tarragona. Podria continuar una bona estona aquesta llista de records.
– Els sommeliers i els enòlegs no són de vermuts…?
En les nostres comarques de Tarragona sí que ho són. Als altres llocs, crec que també és bastant conegut gràcies a la publicitat i el màrqueting de Martini. I avui dia ha pres una gran empenta.
– Com t’agrada fer el vermut?
Amb gel i tros petit de llimona, ben acompanyat amb una tapa d’olives arbequines. També m’agrada amb alguna anxova saladeta, i compartir una bona estona.