Surt al mercat la primera «Guia del Vermut» d’Ester Bachs

Una selecció de 90 vermuts amb les seves receptes | Pròleg de Carme Ruscalleda

Des d’aquest dimecres 14 d’octubre es troba a la venda la “Guia del Vermut” de l’editorial geoPlaneta, el primer llibre amb un recull complet de totes les marques de vermut de l’Estat. Escrit per l’especialista en el tema Ester Bachs i directora dels Premis Vinari dels vermuts catalans, pretén ser una bona fotografia del panorama vermutaire actual on es parteix de la seva història, des dels seus orígens i la influència de Reus per consolidar-se com una de les capitals mundials de la beguda, es repassen les diferents tendències i elaboracions -fins a 90 referències de vermut reunits en aquesta guia-, hi també es dediquen diversos apartats a maridatges, còctels i receptes, amb les col·laboracions especials com les dels reconeguts Sergi Arola i Carme Ruscalleda, aquesta última també s’ha encarregat de fer el pròleg del llibre. Per completar la Guia, s’ofereix un llistat de locals i “vermuteries amb essència” per prendre un vermut autèntic i altres curiositats del món del vermut.

Segons l’autora, aquesta guia és una bona eina pels amants del vermut, per conèixer millor la seva elaboració, fins i tot hi ha un apartat amb una recepta especial per elaborar un vermut artesà “al garatge”. Bachs defensa que el vermut es pot consumir de qualsevol forma o manera. Es pot beure sol com a aperitiu o digestiu, barrejat amb altres begudes en una gran varietat de còctels, o també a la cuina, com a ingredient de plats i postres. Al llibre, hi ha detallades receptes tan originals com uns borratxos de vermut o una paella de bou amb arròs aromatitzat al vermut.

La Guia del Vermut també inclou uns cupons descompte per visitar i fer el vermut en els locals més emblemàtics i ja es troba a la venda als punts de venda habituals: El Corte Inglés, Fnac, La Casa del llibre i amazon.com a un preu de 9,95 euros.

Nou comentari